Προστασία από τους κολικούς

Φανταζόσασταν ποτέ ότι ένα μπιμπερό θα έφερνε γαλήνη στο μωρό, αλλά και την οικογένειά σας; Ένα από τα πιο συνηθισμένα, κι αρκετά σοβαρά, προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το νεογέννητο μωρό, αλλά και η οικογένειά του, και μάλιστα από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής του σε αρκετές περιπτώσεις, είναι οι κολικοί. Πρόκειται για τη δύσκολη εκείνη κατάσταση στην οποία ένα υγιές βρέφος εμφανίζει επεισόδια έντονου κλάματος, που διαρκούν 2 – 3 ώρες κι εκδηλώνονται συνήθως το απόγευμα ή το βράδυ. Κατά τη διάρκεια των κρίσεων κολικών, το βρέφος τραβάει τα πόδια του προς την κοιλιά του που είναι φουσκωμένη και γουργουρίζει, κρατάει τεντωμένο το κορμί του, έχει πολλά αέρια και το πρόσωπο του κοκκινίζει αισθητά. Επίσης, όλα τα επεισόδια κολικών εμφανίζουν οξεία έναρξη και λήξη.

 


Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για τους κολικούς και η κατάσταση που ευνοεί την εμφάνισή τους δεν είναι εύκολα κατανοητή, με αποτέλεσμα οι νέες μαμάδες να μην μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο το, κατά τα άλλα, απολύτως υγιές μωρό τους δεν σταματά να κλαίει. Αρκετές μαμάδες, ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουν πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα των κολικών, ώστε το μωρό να ανακουφιστεί, ή σε ποιον πρέπει να απευθυνθούν για να το βοηθήσουν. Πλέον, με βάση τα αποτελέσματα αξιόπιστων ερευνών, στην ιατρική κοινότητα είναι ευρύτατα διαδεδομένη η παραδοχή ότι, πολλές φορές, οι κολικοί προκαλούνται από τον τρόπο που ταΐζεται το βρέφος, δηλαδή από το ίδιο το μπιμπερό του. Με αυτό το δεδομένο, δεν υπάρχει καλύτερη λύση για το σωστό κι ανώδυνο τάισμα του μωρού από τα μπιμπερό Dr. Brown’s.

Χάρις στο σύστημα φυσικής ροής που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό τους επιτυγχάνεται δραστική μείωση των κολικών, της ερυγής (παλινδρόμηση) και του τυμπανισμού, ενώ αποφεύγονται δυσάρεστα συμπτώματα όπως η δυσφορία, τα αέρια και οι στομαχικές κράμπες. Το γάλα ρέει με φυσικό τρόπο στο μπιμπερό, χωρίς να προκαλείται φθορά στη θηλή. Επίσης, λόγω της συνεχόμενης ροής του γάλακτος δεν δημιουργείται κενό στο μπουκάλι, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει τη μεταφορά αέρα στο αυτάκι του μωρού, προκαλώντας τη συγκέντρωση υγρού σε αυτό, με πολλές δυσάρεστες συνέπειες.

Σε έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε στη Μεγ. Βρετανία, μαμάδες που άλλαξαν τον παραδοσιακό τύπο μπιμπερό που χρησιμοποιούσαν με το πρωτοποριακό Dr. Brown’s δήλωσαν ότι το μωρό τους σταμάτησε να ρουφά αέρα κατά τη διάρκεια του ταΐσματος. Επίσης, η μάρκα Dr. Brown’s ήταν η πρώτη επιλογή, με ποσοστό 43%, για όσες μαμάδες αποφάσισαν να αλλάξουν το μπιμπερό που χρησιμοποιούσαν, προκειμένου να ανακουφίσουν το μωρό τους από τα συμπτώματα των κολικών. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των μαμάδων που άλλαξαν μπιμπερό, σε ποσοστό 75%, δήλωσε ότι τα μωρά τους ανακουφίστηκαν σημαντικά από τους κολικούς, από την πρώτη φορά που χρησιμοποίησαν το μπιμπερό Dr. Brown’s. Μήπως είναι ώρα να κάνετε κι εσείς την καλύτερη κίνηση για να δείτε το μωρό σας χαρούμενο; Το «μυστικό» για την αντιμετώπιση των κολικών κρύβεται σε ένα… μπουκάλι!