Διαφύλαξη Βιταμινών

Η σωστή διατροφή του βρέφους, ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του, έχει καθοριστική σημασία για την υγιή ανάπτυξή του και την άρτια σωματική του διάπλαση.

Σε αυτή τη διαδικασία, τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος, με το οποίο τρέφεται αποκλειστικά το μωρό το πρώτο διάστημα, «πρωταγωνιστούν» στην ανάπτυξή του και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλίζεται η σωστή πρόσληψή τους μέσω της διατροφής.

 


Στο πατενταρισμένο μπιμπερό φυσικής ροής Dr. Brown’s, ο αέρας παρακάμπτει το γάλα στο εσωτερικό του μπουκαλιού κι έτσι δεν οξειδώνονται τα θρεπτικά συστατικά του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης, που πραγματοποιήθηκε σε καταξιωμένο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, τα μπιμπερό Dr. Brown’s αποδεικνύεται ότι συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του μητρικού, αλλά και του τυποποιημένου γάλακτος, και κυρίως των βιταμινών C, Α και Ε. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στην ενότητα «ΕΡΕΥΝΕΣ» του website μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης, αλλά κι άλλων ερευνών, που αποδεικνύουν τα μοναδικά για το βρέφος πλεονεκτήματα του ταΐσματος με τα μπιμπερό Dr. Brown’s).

Ελάχιστοι μόνο από τους λόγους για τους οποίους η σωστή πρόσληψη των βιταμινών είναι σωτήρια για το βρέφος σας, είναι και οι εξής:

Η βιταμίνη C επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση της πνευμονικής λειτουργίας των νεογνών.
Ο συνδυασμός βιταμίνης C και Ε προφυλάσσει τους πνεύμονες από τις τοξικές επιδράσεις παραγόντων που βρίσκονται μέσα στην ατμόσφαιρα, όπως το διοξείδιο του αζώτου, το όζον και τα μικρά σωματίδια, οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν βλάβες στο πνευμονικό παρέγχυμα και το βρογχικό σύστημα των βρεφών.
Η έλλειψη βιταμίνης Ε στα βρέφη σχετίζεται με απώλεια βάρους, καθυστέρηση στην ανάπτυξη, δυσκολία στην πρόσληψη τροφής, ακόμη και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ειδικά τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα έχουν πολύ μικρά αποθέματα τοκοφερόλης και γι’ αυτό η τροφή τους πρέπει να είναι ενισχυμένη σε βιταμίνη Ε!
Η ελλιπής πρόσληψη της βιταμίνης Ε στα βρέφη μπορεί να προκαλέσει ξηροφθαλμία, ευαισθησία στο φως και δυσκολία στην έκκριση δακρύων, όπως επίσης και διάφορες αλλοιώσεις στη βλεννογόνο του στόματος, του φάρυγγα και της αναπνευστικής οδού, καθώς και κακό σχηματισμό των δοντιών ή ανεπαρκή αύξηση των οστών.
Τέλος, τα λιπίδια, που αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου της σύστασης του βρεφικού γάλακτος, παρέχουν πολύτιμη ενέργεια στο μωρό για να αναπτυχθεί σωστά και γρήγορα, να δομηθεί ο σκελετικός ιστός και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Με αυτά τα δεδομένα, κάθε μαμά πρέπει να είναι σίγουρη ότι το μωρό της τρέφεται σωστά και προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την υγεία του, σε κάθε τάισμα. Το μπιμπερό Dr. Brown’s είναι ο σύμμαχός σας για να εξασφαλίσετε στο μωρό σας ό,τι περισσότερο χρειάζεται, με τη δύναμη της φύσης.